GESTIÓ DE PERSONES I D'ORGANITZACIONS

gestió de persones
QUINES COMPETENCIES HA DE TENIR UN CÀRREC DIRECTIU?

Liderar i dirigir organitzacions i persones, no és una tasca fàcil. Requereix de qualitats addicionals. Especialment, de competències emocionals (intel·ligència emocional), tant en la vessant personal del subjecte,    com en l’àmbit social; es adir, en les seves relacions interpersonals.

Cal que sigui una persona empàtica, optimista, compromesa, motivada, integra, amb autocontrol i autoconeixement, orientada vers als demés i la seva comprensió, cooperant, amb iniciativa, amb la capacitat fer de mediador i de resoldre conflictes, ètica, comunicativa, assertiva…   aquestes són una bona mostra de les qualitats que ha de tenir un bon directiu perquè estigui a l’altura de les circumstàncies i sigui un bon líder.

Tanmateix, s’espera d’un bon directiu que   tingui la   capacitat de desenvolupar projectes, de fomentar i de retenir el talent; de motivar a l’organització en la consecució dels objectius, i de ser un catalitzador dels canvis i del progrés de l’empresa,   àrea o departament en el que li correspongui desenvolupar el càrrec.

A través de la Anàlisi Psicografològic Laboral Executive, podem determinar amb exactitud, si un candidat s’adapta al perfil professional d’un bon líder.